vineri, 11 ianuarie 2013

De sărbători la Catedra de Lingvistică a Facultăţii de Litere, USM au răsunat colindele


Suntem un popor care ţine cu sfinţenie datinile, obiceiurile, tradiţia şi credinţa străbună. Colindatul, un obicei străvechi, se zice că face casa mai bună şi atrage binecuvântarea asupra oamenilor şi gospodăriilor, pentru tot anul care urmează.

În acest sens, o ceată de colindători a ansamblului folcloric „ Anastasyo”, din comuna Costeşti, Ialoveni, în frunte cu preoteasa Veronica Grigoriţă, conducător al acestui grup, şi împreună cu câţiva reprezentanţi de la programul de masterat Studii filologice şi spiritualitate creştină a Facultăţii de Litere, au venit la Catedra de Limbă şi Literatură română cu un recital de colinde, vestind Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Ceata de colindători a bucurat corpul profesoral la ultima şedinţă ordinară a anului 2012, creând o adevărată atmosferă de sărbătoare.Suntem chemaţi să fim ecoul bucuriei lui Dumnezeu, să transmitem această bucurie a întrupării Domnului.

Să ne bucurăm şi să fim recunoscători, "căci ni S-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul", aşa cum a binevestit îngerul, primul colindător din istoria mântuirii.
Magdalena Bortă





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu