marți, 25 septembrie 2012

Scrisoare de mulţumire Mitropolitului Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii de Stat din Moldova aduce sincere mulţumiri Înaltpreasfinţiei Voastre pentru frumoasa colaborare care s-a stabilit între Biserică şi instituţia noastră. 
Ne referim la programul de masterat Studii filologice şi spiritualitate creştină, care a demarat în acest an de studii. La fel, s-au înscris 25 de slujitori şi absolvenţi ai şcolilor teologice, ceea ce le va permite a avansa în cunoaşterea unui nou domeniu – al lingvisticii.
Credem că introducerea Religiei ca disciplină şcolară va deschide calea noii specializări, ceea ce le va da posibilitatea absolvenţilor să predea atât această disciplină, cât şi limba şi literatura română.
Totodată, apreciem eforturile depuse de către preotul nostru, al USM, Octavian Moşin, care a cointeresat teologii să aplice la un astfel de program, sfinţia sa având în fiecare semestru câte un curs la compartimentul spiritualitate.
Cerem binecuvântarea Dumneavoastră la acest început de an de studii şi sperăm că prin eforturi comune vom contribui la formarea profesională a slujitorilor şi absolvenţilor filologi şi teologi.

Cu deosebit respect,
Decanul Facultăţii de Litere                                             Claudia Cemârtan, dr., conf. univ.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu