joi, 29 noiembrie 2012

Mamă, preoteasă, dirijor, dar şi minunat pedagog


În şirul lecţiilor publice la disciplina Religie, desfăşurate de către studenţii de la programul de masterat Studii filologice şi spiritualitate creştină din cadrul Facultăţii de Litere a USM se înscrie şi cea de la liceul „Olymp” din comuna Costeşti, Ialoveni.

La clasele I-IX profesor de religie este preoteasa Veronica Grigoriţă, care a realizat lecţia demonstrativă cu elevii clasei a VI-a la tema Biserica în viaţa creştinilor.

Drept invitaţi au fost dna Maria Nartea, şefa Centrului metodic la Direcţia de Învăţământ Ialoveni, dna Nadejda Bortă, director adjunct al liceului, dna Angela Levinţa, şefa Cabinetului metodic al Departamentului mitropolitan Studii, precum şi preotul Octavian Moşin, dr. lector superior în cadrul USM.

Lecţia a presupus explicarea noţiunii de Biserică şi importanţa acesteia în viaţa credincioşilor. Elevii s-au dovedit a fi deosebit de activi, demonstrând cunoştinţe vaste la această disciplină, iar profesoara a demonstrat capacităţi deosebite în predarea unei lecţii.

S-a discutat cu conducerea instituţiei în vederea amenajării unei clase pentru desfăşurarea orelor de Religie, precum şi susţinerea iniţiativei de a fi predată această disciplină opţională.

Este de menţionat faptul că preoteasa Veronica Grigoriţă este absolventa Academiei Teologice din Chişinău, educă şase copii şi este dascăl la Biserica „Sf. Irh. Nicolae” din Costeşti. În acest an de studii s-a înscris la ciclul II, masterat, la Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Moldova.    





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu