luni, 15 iunie 2015

Tot mai mulţi slujitori şi mireni solicită programe de master creştine

În pragul admiterii într-un nou an  de studii universitar, a pornit campania: „Alege un nou domeniu pe placul sufletului tău”.
Specialişti din diverse domenii sunt invitaţi la Universitatea de Stat din Moldova pentru a se regăsi în următoarele domenii de profesionalizare: filologie, istorie şi pedagogie, prin prisma învăţăturii şi moralei creştine.

Acum trei ani au fost inaugurate câteva programe de master:
  • Studii filologice şi spiritualitate creştină;
  • Istoria şi cultura religiilor;
  • Consiliere educaţională şi spirituală.
Astăzi, în cadrul întrunirii ordinare a slujitorilor din protopopiatul de Criuleni şi Dubăsari, a fost invitat protoiereul Octavian Moşin, animatorul acestor masterate, care a vorbit despre necesitatea şi oportunităţile acestor studii la ciclul II universitar.
Câţiva slujitori şi preotese au manifestat interes, intuind necesitatea acestor studii în vederea implementării Religiei în sistemul de învăţământ preuniversitar, precum şi posibilitatea angajării în alte domenii de activitate.
Părintele Octavian a adus la cunoştinţă şi iniţiativa PS Episcop vicar Ioan de Soroca, care îndeamnă studenţii, tinerii, dar şi pe cei din rândurile slujitorilor, să se înscrie la a doua facultate, cea de Litere, care va fi la secţia frecvenţă redusă şi va include pachetul de discipline opţionale la spiritualitatea creştină. Însuşi episcopul este cel care va urma studiile, menţionând următoarele: „Un slujitor trebuie să se regăsească şi în alte domenii de cercetare. Or, ştiinţa limbii îl poate ajuta pe oricine să-şi cunoască frumuseţile graiului, iar literatura te duce la cele mai vechi izvoare. La această facultate ne vom întâlni cu cronicarii, cu operele celor mai reprezentativi scriitori, vom analiza graiurile noastre regionale şi vom putea desluşi erorile din comunicarea de zi cu zi… Unui preot îi stă bine să ştie gramatica, retorica, filosofia şi alte discipline clasice.”, a menţionat Preasfinţia Sa.
Doritorii de a aplica la una din aceste programe sunt rugaţi să ne contacteze la nr. de telefon: 079481586 – preot Octavian Moşin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu