marți, 15 aprilie 2014

Săptămâna Tineretului Ortodox



În perioada 7-13 aprilie 2014 s-a desfăşurat  cea de a V-a ediţie a Săptămânii Tineretului Ortodox. Scopul acesteia este împrospătarea şi sporirea vieţii duhovniceşti în rândul tinerilor. Astfel, pe parcursul săptâmânii s-au desfăşurat diverse activităţi la care au participat studenţi şi masteranzi ai Universităţii de Stat din Moldova.

vineri, 11 aprilie 2014

O vizită de suflet la centrul pentru copiii aflaţi în dificultate “Casa Gavroche”

          Ziua de vineri, 11 aprilie, a fost una puţin mai deosebită atât pentru copilaşii de la centrul de reabilitare şi resocializare a copiilor aflaţi în dificultate “Casa Gavroche” din Chişinău, cât şi pentru masterandele facultăţii de Litere, Studii Filologice şi Spiritualitate creştină din cadrul Universităţii de Stat: Colesnic Irena, Balan Cristina şi Lozan Natalia, care au venit în vizită la micuţii de aici.

joi, 10 aprilie 2014

Întâlnire duhovnicească pentru învăţăceii de la Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" or. Hîncești



          Cu elevii de la Liceul Teoretic "Mihail  Sadoveanu" s-a întâlnit Cristina Balan, masteranda facultăţii de Litere, Studii Filologice şi Spiritualitate creştină din cadrul Universităţii de Stat. Ea le-a vorbit învăţăceilor liceului despre roadele unui post, despre rugaciune, si despre cugetarea asupra propriilor fapte, le-a relatat despre necesitatea de a ne cere iertare de la cei cărora le-am greşit si cât de importantă este iertarea aproapelui şi faptul că vom găsi iertarea doar în măsura în care şi noi iertăm.

Pregatirea tânărului pentru sărbătoarea Sfintelor Paşti

Săptămâna Tineretului Ortodox a avut popas la liceul I.L.Caragiale, Orhei. Cu acest prilej părintele Iov Cristea, nevoitor al mănăstirii Curchi, s-a întânit cu elevii din clasele a XII-a cărora nu li se predă disciplina Educatia creştin ortodoxă.

Pr. Iov le-a vorbit tinerilor despre Postul Mare care trebuie să fie caracterizat nu doar prin renunţarea la unele alimente, dar şi îmbunătăţirea personală şi multă generozitate faţă de cei aflaţi în nevoi. Deasemenea s-a discutat cu elevii despre dragostea creştină, pregătirea duhovnicească pentru Înviere.

În vizită la tinerii din satul Boşcana, raionul Criuleni

           În dimineaţa zilei de joi, 10 aprilie, fiind chiar mijlocul săptămînii Tineretului Ortodox, două masterande ale facultăţii de Litere, Studii Filologice şi Spiritualitate creştină din cadrul Universităţii de Stat, au pornit spre satul Boşcana cu un mesaj către tineri. Alături de Diana Agache şi Natalia Plugariov a fost şi părintele paroh al Bisericii din sat, părintele Serghei Golovaci, pentru a atrage mai efectiv atenţia tinerilor la importanţa venirii la Biserică şi participării la slujbele religioase.